IFPT'6 (September 17-18, 2009, Beijing, China)
Details

Program

2009-9-16 (WED)

Registration (Xijiao Hotel, Beijing)


Data (poster & PPT file) receiving desk

·   16:30 - 17:30 Pre-meeting (Xijiao Hotel)

               Scientific Committee Member




2009-9-17 (THU)

Meeting (8:00-18:25), Xijiao Hotel


8:00

Opening Ceremony

20 min

Chaired by Prof . Guoan Luo and Prof. Haruko Takeyama

8:20-10:22

Session 1: Genomic and Proteomic Analysis


Chaired by Prof. Zuhong Lu and Prof. Masafumi Yohda

8:20

KEYNOTE LECTURE-Yukui ZHANG (Dalian Institute of Chemical Physics, China)
"Novel separation and identification techniques for proteome study"

30 min

8:50

KEYNOTE LECTURE-Kenichi MATSUBARA (DNA Chip Research Inc., Japan)

"Application of RNA check: Gene expression profiles of dissected specimen for prediction of metastases of colon cancer"

30 min

9:20

Chao CHEN (Northwest University, Xi’an, China)

"TBA"

20 min

9:40

Hany NASSEF (Fluidigm Corporation, USA)

"Stem cell gene expression profiling and digital detection using a novel, ultrasensitive and highly versatile microfluidic platform."

15 min

9:55

Chengzhi HUANG (Southwest University, China)

"DNA scaffolds for the assembly of nanomaterials"

15 min

10:10

Hossein Farkhrairad (Stanford Genome Technology Center, USA)
"What do we learn by letting our Genome out of the bottle?"

12 min

10:22-10:40

Taking photo & coffee break

18 min




10:40-12:30

Session 2: DNA Sequencing


Chaired by Professor Haruko Takeyama and Professor Chao Chen

10:40

Zuhong LU (Southeast University, China)

"New development of low-cost and high-throughput DNA sequencing"

20 min

11:00

Ren XU   (Lawrence Berkeley National Lab, USA)

"Putting genome in context: transcriptional regulation in three dimensional ECM microenvironment"

20 min

11:20

Chiaki OGINO (Kobe University, Japan)

"Selection of DNA aptamers using Atomic Force Microscopy"

20 min

11:40

Baback Gharizadeh (Stanford University, USA)

"High Throughput DNA Sequencing, applications and disease investigation"

15 min

11:55

Qun FANG   (Zhejiang University, China)

"Fast capillary electrophoresis separation of DNA fragments"

15 min

12:10

Chunlin WANG   (Stanford Genome Technology Center, USA)

"New virus discovery with next-generation sequencing"

10 min

12:20

Guohua ZHOU (Nanjing University / Huadong Research Institute for Medicine and Biotechnics, China)

"Detection of DNA sequence variation and expression profiling of mRNA by pyrosequencing coupled with sequence-tagged PCR"

10 min

12:30-13:30

Buffet lunch & poster

60 min




13:30-15:35

Session 3: Mass Spectrometry and New Technologies


Chaired by Prof. Guoan Luo and Dr. Baback Gharizadeh

13:30

KEYNOTE LECTURE-Charles R. Cantor (SEQUENOM, Inc, USA)

"Nucleic Acid Mass Spectrometry: A Technique with Unusual Sensitivity and Precision"

30 min

14:00

KEYNOTE LECTURE- Jing CHENG (Tsinghua Univetrsity, Beijing, China)

"The Progress of Biochip Development for Research and Consumer Market"

30 min

14:30

Lequn HUANG (Nanjing University, China)

"Homogeneous detection of DNA sequences based on mass spectrometry in combination with nanoparticles probe"

15 min

14:45

Qingge LI (Xiamen Univerisity, China)

"New developments in mutation detection"

15 min

15:00

Yoshihiro ITO (RIKEN, RIKEN Advanced Science Institute, Japan)

"Automation for Microarray Analysis"

15 min

15:15

Jian HAN (Hudson Alpha Institute of Biotechnology, USA)

"The development of a multiplex PCR method and an automatic device for molecular differential diagnosis"

10 min

15:25

Nongyue HE (Southeast University, China)

"Current advances in high throughput SNP genotyping based on hybridization on magnetic nanoparticles"

10 min

15:35-16:00

Coffee break & Poster

25 min




16:00-18:25

Session 4: Methods and Oral Poster Presentation


Chaired by Prof. Zhengping LI and Dr. Jian HAN

16:00

Kamran Tahamtanzadeh (PrognosDx Health, Inc.,USA)

"PrognosDx Health Tissue-based Epigenetic Test for Predicting Cancer Progression and Response to Therapy"

10 min

16:10

Shohei Yamamura ( National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Japan)

"Cell microarray chip for the rapid and high-sensitive detection of malaria-infected erythrocytes "

10 min

16:20

Wataru Fujibuchi (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Japan)

"Designing Pyro-Primer Sequences Using a Simulated Annealing Algorithm, to Critically Target mRNAs in Quantitative Cell Analysis"

10 min

16:30

Blake Cesarin (Thermo Fisher SCIENTIFIC, USA)

"Total HCS solution: New Cellomics platform"

10 min

16:40-18:25

Oral poster presentation

105min

18:30

Banquet (Xijiao Hotel)

60 min

20:00

Poster





2009-9-18 (FRI)

Meeting (8:00-12:30)


8:00-10:15

Session 5: Single-cell analysis & Stem cell


Chaired by Prof. Mitsuyoshi UEDA and Prof. Qun FANG

8:00

KEYNOTE LECTURE-Hideki KAMBARA (Hitachi Ltd. /Tokyo University of Agriculture and Technology, Japan)

"Development of DNA Analysis Technologies--What comes next--"

30 min

8:30

KEYNOTE LECTURE-Qingbo XU (St George’s Hospital Medical School, UK)

"Stem Cell Proteomics and Cardiovascular Diseases"

30 min

9:00

Sten LINNARSSON (Karolinska Institutet, Sweden)

"Embryology at the single-cell level: gene expression, lineage, and cell identity"

20 min

9:20

Mikako SAITO (Institute of Symbiotic Science and Technology, Tokyo University of Agriculture and Technology, Japan)

"Single-Cell Technology for Regenerative Cell Engineering"

20 min

9:40

Toshihisa MIZUNO (Nagoya Institute of Technology, Japan)

"Construction of the Stimuli-dependent Natural Protein Mutants Using the De Novo Designed Ligand-responsible alpha-Helical Coiled-coil"

20 min

10:00

Hitoshi SHIKU (Tohoku University, Japan)

"Development of multi-functional probes for gene expression analysis at single cell level"

15 min

10:15-10:25

Coffee break

10 min




10:25-12:21

Session 6: Biomolecule Analysis & Microfludics


Chaired by Professor Chengzhi HUANG and Prof. Sten LINNARSSON


10:25

Dong-Pyo KIM (Chungnam National University, Korea)

"Novel Polymeric Microfluidic Devices for Bio & Chemical Applications"

20 min

10:45

Takashi OHTSUKI   (Okayama University, Japan)

"Applications of peptide nucleic acids for RNA purification, RNA detection, and intracellular RNA delivery"

20 min

11:05

Jun QU (University at Buffalo, State University of New York)

"Accurate and precise profiling of pathological proteomes by utilization of high resolution nano-LC/Orbitrap/ETD"

20 min

11:25

Zhenping LI (Hebei University, China)

"Homogenous detection of microRNAs using cationic conjugated polymers and Branched Rolling-circle Amplification"

12 min

11:37

Masahiro TAKAGI (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Japan)

"Construction of Asymmetric Cell-Sized Lipid Vesicles from Lipid-Coated Water-in-Oil Microdroplets"

12 min

11:49

Zhiyong WU (Northeastern University, China)

"Simple, cheap and practical chip for bio-analysis of post genome age"

12 min

12:01

Guoan LUO (Tsinghua University, China)

"Modern Research of Traditional Chinese Medicine in the Post-genome Era"

20 min

12:21-12:36

Ceremony for awarding poster-prize and Closing remark

Chaired by Dr. Uchida KENKO from Hitachi Ltd., Japan

15 min

12:36

Buffet lunch

54 min